Het lied Nasha Istoria is geschreven door muziektherapeut Sander van Goor, samen met de Oekraïense kinderen die bij de Nieuwkomersvoorziening van Stichting Kindante in Doenrade naar school gaan. Hierbij geholpen door de Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko. Martin Fondse, componist des vaderlands, heeft het arrangement geschreven. Topmuzikanten uit Limburg hebben hun meegespeeld. Limburg.com maakte de clip.

Het lied gaat over hoop, over dat de oorlog stopt en dat ze weer terug naar hun land, naar hun vrienden, familie en huisdieren kunnen. De kinderen voelen zich verbonden met andere Oekraïners, waar ook ter wereld. Ze zijn dankbaar dat ze in Nederland welkom geheten worden en naar school kunnen gaan. Dat geeft rust en vertrouwen. De kinderen willen “Vrede voor iedereen op de wereld”. Kinderen uit oorlogsgebieden krijgen bij de Nieuwkomersvoorzieningen van Kindante Safe & Sound (muziektherapie) aangeboden. Safe & Sound helpt de verbindingen tussen de kinderen zelf en hun omgeving te versterken en hun veerkracht vergroten.

Met het lied willen we ook aandacht vragen voor de crowdfunding van Trauma Support Ukraine (TSU). Trauma Support Ukraine is een samenwerking tussen Safe & Sound, Trauma Company en Sounds of Change. Wij geven sinds 4 maart 2022 webinars aan Oekraïense psychologen die werken in Oekraïne. Dit werk gaan we voortzetten en daarbij zoeken we financiële ondersteuning. Meer weten of direct doneren: https://gofund.me/8ac868aa

Muzikanten: 

Piano: Martin Fondse
Accordeon: Bart Storcken
Electrische Gitaar: Bart Oostindie
Basgitaar: Wladimir Geels
Drum: Jerome Cardynaals
Akoestische gitaar: Sander van Goor

Trompet: Dave Vreuls
Saxofoon: Peter Hermesdorf
Trombone: Tim Daemen

Lead zang: Kyra
Koor: Oekraiense kinderen Maryana Golovchenko