Al eens nagedacht over wat al die energieslurpende apparatuur in uw huis kost? Consumind zocht uit wat het gemiddeld verbruik is van veelvoorkomende apparatuur. We hebben er een top-5 van gemaakt.

 

  1. Vroeger hingen ze overal, de elektrische boilers. Je weet wel, die witte kasten in de keuken met een waakvlammetje. Grootverbruikers nummer 1 als het om elektriciteit gaat. Verbruikt par jaar 1900 Kwh, wat neerkomt op zo’n 380 euro.

 

  1. Leuk, zo’n vijvertje in de tuin. Maar wat kost dat? Nou, een vijverpomp van 200 watt om het water in de koivijver te zuiveren, verbruikt een slordige 1840 Kwh. Maar voor die 368 euro per jaar hebben de visjes wel altijd schoon water.

 

  1. Koud op de zolder? Een elektrisch kacheltje kan uitkomt bieden. Zorg er dan gelijk voor dat de werkzaamheden op de zolderkamer wat extra geld in het laadje brengen. De draagbare warmtebron, ervan uitgaande dat er geen thermostaat op zit, kost al gauw zo’n 200 euro per jaar.

 

  1. Nog meer slecht nieuws voor visliefhebbers. Een flink aquarium met tropische vissen. Prachtig om te zien, kost je 180 euro per jaar.

 

  1. Ligt heerlijk, zo’n waterbed. Maar wel een stukje duurder dan het gewone ligmeubel met matras. Als je er 150 euro per jaar voor overhebt, droom je weg over de golven.