Avontuurlijk gaat het waarschijnlijk niet zijn, de lezing van filosofen Simon Gusman en Arjen Kleinherenbrink. Interessant vermoedelijk wel. Op woensdag 12 december spreken de twee in Maastricht.

 

In hun boek Avonturen bestaan niet beweren de denkers dat álles in ons leven tegenwoordig als een avontuur wordt gezien: een bezoek aan een popfestival, de uitdagingen van een nieuwe baan, de belevenissen tijdens een wereldreis, zelfs het genot van de nieuwe Toasted White Chocolate Mocha met sojamelk in je favoriete koffietent.

 

Maar volgens de mannen is dat gevaarlijk: in avonturenromans en avonturenfilms heeft elke gebeurtenis namelijk een functie en een betekenis in dienst van het plot, maar in het echte leven is dat helemaal niet het geval. Het verheerlijken en najagen van avonturen kan daarom enkel uitlopen op teleurstelling en frustratie.

 

Wie de bioscoop, het restaurant, de Netflix-stoel of de koffiebar te spannend of gevaarlijk vindt, kan woensdag terecht bij Studium Generale (Minderbroedersberg 4-6 te Maastricht) voor een avondlezing zónder avonturen.

Meer info