In een van de oudste horecazaken van Nederland vindt u de ‘hoeskamer’ van Zitterd. Met trots zijn we het echte Zitterdse volkscafé, waarin het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Maar niets is minder waar. Het dynamische keukenteam speelt met de ingrediënten van de verschillende seizoenen, op het podium regelmatig live muziek van lokale bodem en het hele jaar door events en gezelligheid.

De oude bar met erachter houten wijnkasten en een schitterende glas-in-loodraam, ademt de sfeer van weleer. De herinnering aan vroeger blijft levend door de vele oude foto’s aan de muur. Toon Hermans groeide op in hartje Sittard en op zijn tijd een bezoek aan Schtad Zitterd werd hem met de paplepel in gegoten. Een gesigneerde foto prijkt aan de muur. In deze nostalgische omgeving smaken de vele soorten Brand-bier, de uitgebreide selectie (open) wijnen of welk drankje dan ook, extra lekker.

Vooral in combinatie met een creatie uit de keuken. Eenvoudige en goede maaltijden: van stamppot tot oester of van de bekende huisgemaakte saté en uiensoep tot een lekkere biefstuk. Alles zelfgemaakt volgens de recepten van opa en oma.

Een hechte klantenkring vindt al 40 jaar de weg naar Angelique, die ‘het café waar je ook kunt eten’ in 1996 overnam van haar ouders. Schtad Zitterd groeit als trefpunt voor feestvierders tijdens jaarlijkse feesten zoals het Oktoberfeest, Smartlappenfestival, mansluujzitting en vasteloavend. Schtad Zitterd is geliefd als begin- of eindpunt van stadswandelingen of -arrangementen